Yarıyıl (Sömestir) Tatili İçin Ders Çalışma Planı

[Yazının Sonunda 2017 Tatiline Ait Excel Formatında Dosyayı Paylaştım]
Tatil Geliyor!

Haftaya bugünlerde tüm ilk ve ortaöğretim kurumları tatile başlıyor. Dönem başındanTATİL bugüne öğrenciler, okullarda birçok konu işledi, emek harcadı. Emeklerinin karşılığı olarak kabul edilen karnelerini ellerine alan öğrenciler, iyi bir dinlenmeyi hak ettiğine inanarak on beş günü tembelliğe ayırabiliyor.

Dinlenmeyelim mi?

Elbette dinlenelim. Bu önümüzdeki 15 gün yeterince uzun bir süre sayılır. Bu uzunluk maalesef bazı eksiklerin artmasına neden olabiliyor. Ayrıca öğretmenlerin verdiği ödevlerin birçoğu son günlere bırakılıyor ve tatilin son günlerinde tam bir keşmekeş oluşuyor. Dolayısıyla bu karışıklık tatil bitince öğrencilerde sıkıntı ve gereksiz heyecana neden TATİL2oluyor. Bunu önlemek, ilk yarıda öğrenilenleri tazelemek, ikinci döneme çok iyi bir başlangıç yapmak için öğrencilerin hem dinlenmesine hem de düzenli olarak bilgilerini tazelemesine yardımcı olacak bir programa ihtiyaç duydukları aşikardır. Daha önce yaz tatili için oluşturduğum çalışma planlarına benzerliği bulunan bu programı öğrenci ve ebeveynlerin birlikte takip etmeleri büyük artı sağlayacaktır.

İçerikte neler var?

Ödevler, konu tekrarları, test çözme, yab.dil kelime ezberi ve kitap okuma bulunuyor. Bunlar da günlük olarak ortalama bir öğrencinin 3 ila 3,5 saatini alıyor. Okul zamanı sadece okul için seçmeli dersleri saymazsak 6 saat çalışan öğrencilere neredeyse dörtte bir oranında kolay gelebilecek bir program.

Kim, nasıl uygulayacak? [Not: Seviyenize ait bölüme tıkladığınızda eski tarihler görünse de yazının altında excel dosyası günceldir. Bu fotoğraflardan sadece içeriği, yani çalışma yükünü alıp excel dosyasına işleyiniz. Hiç uğraşmak istemiyorum diyorsanız olduğu gibi de uygularsanız ciddi anlamda katkısı olacaktır. Lise düzeyindeki, İngilizce kelime ezberi ile ilgilenmeyen arkadaşlar edebiyat-tarih gibi ezber dersi çalışmaları ekleyebilir. İyi çalışmalar!]

Deneme puanı ortalaması en yüksek puanın 700 olduğu sınavdan 600-700 puan arası alan öğrenciler için örnek program ekran görüntüsü:

dçp

 

 

 

500-600 puan arası alan öğrenciler için örnek program ekran görüntüsü:

2. grup

 

 

 

400-500 puan arası alan öğrenciler için örnek program ekran görüntüsü:

3. grup

 

 

 

500’ün altında olan öğrenciler için örnek program ekran görüntüsü:

4.grup

 

 

 

Yukarıdaki gruplama ve derslerin dağılımı, daha çok ortaokullardaki öğrencilere hitap etmekte olsa da liseli öğrenciler de kendi derslerini buradaki derslerle değiştirip programı kullanabilirler.

Hangi gün, neye ve ne kadar çalışmak istediğine kendisi karar vermek isteyenler ve lise öğrencileri için de bu programı excel formatındaki dosyasını da buradan paylaşıyorum. İsteyen, üzerinde değişiklikler yaparak kendine uygun hale getirerek kullanabilir. Dosya için TIKLAYIN. Herkese şimdiden güzel bir yarıyıl tatili diliyorum!

1

12.046 defa okundu.

Yarıyıl (Sömestir) Tatili İçin Ders Çalışma Planı” üzerine 2 düşünce

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*