Kariyer Günleri Etkinlikleri Düzenledik

Rotasız gemiye hiçbir rüzgarın elbette bir faydası olmaz. Gençlerin, öğrencilerin, gelecek yolculuğunda bir hedef tayin etmelerinin önemi sayfalarca yazılsa da ifade edilemez. Bu yüzden ilçemizdeki tüm lise öğrencilerinin farklı mesleklere dair bilgi ve farkındalık düzeylerinin artırılması ve bu sayede gelecek hedeflerini daha kolay belirlemelerine katkı sağlamak maksadıyla görev yaptığım Halk Eğitimi Merkezi etkinlikleri kapsamında ilçede ilk defa “Kariyer Günleri Etkinlikleri” düzenlenmesine vesile olma şansım oldu.

Sn. Kaymakamımız Uğur KAPAR’ın destek ve olurları ile HEM Müdür V. Cemal YILDIRIM’ın izinleriyle, 18 farklı meslek çalışanıyla bizzat görüşüp öğrencilere kendi mesleklerini tanıtmalarını rica ettim. Sağolsun hiçbiri bizi kırmadı. Etkinlikte Kaymakam, Belediye Başkanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Jandarma Komutanı, Banka Müdürü, Paramedik, Cumhuriyet Başsavcısı, Emniyet Amiri, Muhasebeci, Doktor, Veteriner, Hemşire, Akademisyen, İnşaat Mühendisi, Avukat, Milli Sporcu, İş Adamı, Elektrik Mühendisi, Eczacı ve Ziraat Mühendisi öğrencilere kendi mesleklerini tanıtmalarının yanında hayatta karşılaştıkları güçlükler ve bunlarla baş etme yöntemlerini de öğrencilerle samimiyetle paylaştılar.

Ülke olarak daha güzel yarınlar hayali kuran insanların sayısının hayli fazla olduğunu, bu etkinliğin hazırlanması ve devamı sürecinde bizzat gördüm. Yüz yüze defalarca şükranlarımı ifade etsem de buradan da isimlerini zikrederek 18 kıymetli insana teşekkür borcumu eda etmeye çalışmak isterim. 6 hafta süren etkinliklere katkı sağlayan katılımcı listesi:

Uğur KAPAR Kaymakam
Ahmet SERTTAŞ Belediye Başkanı
Duran SARIKAYA İlçe Milli Eğitim Müdürü
Murat UYSALERLER Jandarma Komutanı
Hüseyin İŞÇİOĞLU Bankacı (Banka Müdürü)
Aydın YEĞİN Paramedik (İlçe 112 Grup Başkanı)
Cihat PALA Savcı (Gölhisar C.Başsavcısı)
Erhan İNAL Polis (İlçe Emniyet Amiri)
Hasan SALMAN Muhasebeci
Zahide Nur DEMİRAYAK Doktor (Toplum Sağlığı Merkezi Bşk.)
Mehmet ESEN Veteriner (İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Md.)
Sergül TEKİN Hemşire
Halid DEĞER Akademisyen (İnşaat Mühendisi)
Neriman DEMİRÖRS Avukat
Bayram ACAR Milli Sporcu
Gazi TÜREN İş Adamı (Elektrik Mühendisi)
Ayşe TÜREN HASCİHAN Eczacı
Bayram ERKAN Ziraat Mühendisi

177 defa okundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*