Eğitimde Düşünme Becerileri Semineri

1-oğuz saygın24 Şubatta Oğuz Saygın’ın verdiği bu güncel içeriğe sahip seminer hayli kalabalık bir katılımcıyla Kadıköy Akla Kara Tiyatro Salonu’nda sohbet havasında gerçekleşti. Yılların verdiği tecrübesiyle katılımcılar olarak bizlerin, anlatımı ve özellikle sorduğu düşündürücü sorularla seminer boyunca zihnimizi açık tutan Oğuz Saygın’ın seminerde temel olarak vurguladığı iki konu tabuları yıkmak, farklı öğrenen öğrenciler için çeşitli eğitim ortamı oluşturmaktı.

Aamir Khan’ın eğitim üzerine olan başarılı filmi Yeryüzündeki2-oğuz saygın Yıldızlar (Taare Zameen)’dan da bir kesit alınarak örnekleme yapılan seminerde sunumu yaparken NLP tecrübelerine de zaman zaman değinen Saygın, içinde bulunduğumuz çağın bilgiye ulaşma açısından var olan kolaylığının insanlar üzerinde tembelliğe neden olduğu konusu, bilinçdışı süreçlerin hayatımıza olan etkisi 4-oğuz saygınnedeniyle bilincin açık tutulması noktasında dikkat edilmesi gerektiğinin de altı çizildi.

Verilen molalarda kendisiyle birebir ayaküstü de olsa sohbet edebilme imkanı bulabildiğim Oğuz Saygın, eğitim verdiği birçok firma/şirkete nazaran katılımcı olarak3-oğuz saygın ve ben öğretmen/eğitimcilerin var olduğu bir çalışmanın kendisini de heyecanlandırdığını, ülkemizin kanayan yarasın olan eğitim konusunda bir şeylerin değiştirilebilmesi için öncelikle bu kadronun kendi gelişimine önem vermesi, bilgi ve tecrübelerini artırmaya hevesli olması gerektiğini kaydetti.

Sonuç itibariyle, alanında isim yapmış bir isimden5-eğitimde düşünme becerileri-oğuz saygın-katılım belgesi böylesine dikkate şayan bir konuda seminer dinlemek, samimi üslupla birlikte eğlenceli bir aktivite oldu. Öğrencilere dikkat artırma konusunda aktif sorular, farklı açılardan bakma konusunda yeni bir farkındalık kazanma bağlamında verimli bir etkinlikti.

119 defa okundu.

Eğitimde Düşünme Becerileri Semineri” üzerine 2 düşünce

  1. Oğuz Saygın hocam soyadı ile özdeşleşen ender insanlardan bitanesi. Beğenerek takip ettiğim bir insan. İnsan karakterini renklerle sınıflandırarak çok güzel tanımlamıştı kitabında. Hocam paylaşımınız için teşekkürler. Tahmin ediyorum çok eğlenceli geçmiştir semineriniz. İyi çalışmalar.

    • Etkin bir sunum ve son dakikaya kadar kendini dinleten bir tarzı olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca birçok tecrübesini de aktaran Oğuz Hoca’nın geçen yılları boş geçirmediğini anlayabiliyoruz. Kıymetli yorumun için ben teşekkür ederim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*